> Milsbo.com / Se & uppleva

sdf
Naturen är Milsbos stora tillgång - men det finns många platser i och runtom byn som kan vara väl värda ett besök:

Rösåsens utkikstorn
Mitt i Milsbo finns en skylt som leder dig två km uppför Rösåsberget till parkeringen. Härifrån går en promenadväg på 800 m till tornet. Här finns plats att sitta ned och njuta av den medhavda matsäcken. Väl uppe i tornet har du, om vädret tillåter, en hänförande utsikt över södra Dalarna. Tornet invigdes 1935 och är 17 meter högt. Tar man sig via de 84 trappstegen upp till toppen kan man se ut över 16 kyrksocknar. Glöm inte att signera den obligatoriska gästboken!

Kronstenen
Kronstenen är en nästan 400 år gammal markering där tre socknar möts. För att hitta den behöver du en karta, då ingen markerad väg finns. Du kan också navigera med hjälp av GPS-kordinaterna N 6702088.272, E 538751.129.

Torsång 6 km
Torsång är Milsbos storebror. Här finns skola, trädgårdshandel, café, restaurang (med pub-del), församlingshem, motormuséum, mc-shop och en av Sveriges äldsta kyrkor från 1300-talet. Besök Torsångs hemsida.

Torsångs kyrka
Torsångs kyrka

Borlänge
15 km
Borlänge har det mesta som en stad kan bjuda på. Köpcentrumet Kupolen lockar med över 70 butiker och 32.500 kvm med mer än fyra miljoner besökare om året. Nytt för 2004 är äventyrsbadet Aqua Nova i Maserhallen. Bland andra sevärdheter kan nämnas Jussi Björlingmuséet, Framtidsmuséet, St Tuna kyrka & Frostbrunnsdalen. För den slalom/snowboard-intresserade finns Romme Alpin en bit utanför Borlänge - och för den som önskar gå på tur, finns Gyllbergen. Elljusspår finns i Mellsta och Bergebo.

Falun 20km
Falun har landshövding och länslasarett. Värt att besöka är
idrottsanläggningen Lugnet och Falu koppargruva som numera ingår i UNESCO:s världsarvslista.

Säter 20 km
Säter bjuder på Säterdalen, filmmuséum, mentalvårdsmuseum och en gammal stadskärna.